Składniki na 4 porcje:
- 15 łyżek otrąb żytnich,
- 3 szklanki waniliowego mleka ryżowego (lub dowolnego),
- 1 łyżka wody różanej,
- szczypta cynamonu,
- 6 szklanek truskawek,
- 2 łyżki syropu klonowego.
Przygotowanie:
W rondelku z grubym dnem wymieszać otręby i mleko ryżowe. Dodać cynamon i wodę różaną. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 5 minut. W międzyczasie zblendować truskawki z syropem klonowym i uprażyć płatki migdałowe na suchej patelni.
Podawać od razu, z sosem truskawkowym, kawałkami owoców i prażonymi migdałami.
Nie pomyślałabym, żeby zrobić owsiankę z samych otrębów żytnich (choć to chyba będzie żytnianka :D). Całość wygląda bardzo smacznie, a truskawki wzbogacają smak wszystkiego ;)
OdpowiedzUsuńOwsianka prezentuje się świetnie! Jestem bardzo ciekawa smaku wody różanej:)
OdpowiedzUsuńAle ta owsianka musi rewelacyjnie smakować! <3
OdpowiedzUsuńMniam mniam pyszne śniadanko!<3
OdpowiedzUsuńŚniadanie idealne :)
OdpowiedzUsuńOj truskawki to ja najlepiej lubię jeść po prostu takie świeże, nie miksowane. Ewentualnie z dań z truskawkami to lubię pierogi. Ewentualnie do picia kompot.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na letnie śniadanie.
OdpowiedzUsuńDownload SHAREit
OdpowiedzUsuńThank you for the content, very helpful to me. I will try it as you describe.
Cudowne śniadanko...
OdpowiedzUsuńIt was perfect the first time. I learn so much from you as well! Keep it up great post.
OdpowiedzUsuńNa śniadanie jak znalazł.
OdpowiedzUsuń