Wiosna nadchodzi coraz pewniejszymi krokami. My, za wszelką cenę chcemy dobić zimę, otaczając się świeżymi warzywami, owocami, kwiatami i zielenią. Poza tym, po sezonie gorącego i sycącego jedzenia czas na lekkie i pełne witamin dania. Istny zastrzyk energii!
Składniki na 2 porcje (po 230 kcal):
- 1 dojrzałe awokado,
- 1 słodkie jabłko,
- garść listków świeżej bazylii,
- 200 ml mleka,
- 1 łyżka syropu z agawy.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki włożyć do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach na gładki mus. Podawać schłodzony lub z kostkami lodu.
Ale ciekawe połączenie...:) Aż kusi, żeby spróbować...:)
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie, na pewno zrobię jak kupię listki świeżej bazylii. Do tej pory próbowałam koktajlu z truskawkami i bazylią, bardzo mi posmakował, więc myślę, że i ta wersja to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńCzekam na świeżą bazylię i na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń