piątek, 21 marca 2014

KOKTAJL Z AWOKADO, JABŁKA I BAZYLII

Wiosna nadchodzi coraz pewniejszymi krokami. My, za wszelką cenę chcemy dobić zimę, otaczając się świeżymi warzywami, owocami, kwiatami i zielenią. Poza tym, po sezonie gorącego i sycącego jedzenia czas na lekkie i pełne witamin dania. Istny zastrzyk energii!
Składniki na 2 porcje (po 230 kcal):
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 1 słodkie jabłko,
  • garść listków świeżej bazylii,
  • 200 ml mleka,
  • 1 łyżka syropu z agawy.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki włożyć do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach na gładki mus. Podawać schłodzony lub z kostkami lodu. 



3 komentarze:

  1. Ale ciekawe połączenie...:) Aż kusi, żeby spróbować...:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne połączenie, na pewno zrobię jak kupię listki świeżej bazylii. Do tej pory próbowałam koktajlu z truskawkami i bazylią, bardzo mi posmakował, więc myślę, że i ta wersja to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czekam na świeżą bazylię i na pewno wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń