
- 1/2 dużej, dojrzałej papai,
- 1 łyżka marynowanego imbiru (takiego, którego używamy do sushi),
- 2 liście sałaty lodowej.
- 1 kubek małego jogurtu naturalnego (125 g),
- 1 łyżka syropu z agawy (lub miodu),
- 1/2 łyżeczki cynamonu,
- 1/2 łyżeczki imbiru,
- 1/4 łyżeczki kardamonu,
- szczypta ostrego chilli.
Przygotowanie:
Jogurt naturalny wymieszać z syropem z agawy i przyprawami, schować do lodówki. Papaję rozkroić na pół, wydrążyć nasiona i obrać ze skóry połowę, której będziemy używać. Sałatę umyć i pokroić na drobne kawałki. Na talerzu układać sałatę, papaję i marynowany imbir. Podawać ze schłodzonym sosem.
Bardzo fajny pomysł na przygotowanie papai :)
OdpowiedzUsuń