niedziela, 27 kwietnia 2014

JOGURT GRECKI Z PŁATKAMI OWSIANYMI, KIWI I SYROPEM Z AGAWY

     Jedna z fantastycznie pobudzających mieszanek śniadaniowych. Płatki owsiane, bogate w błonnik, stymulują naszą przemianę materii już od samego rana! Jogurt grecki ma natomiast więcej białka, niż ten tradycyjny. Zielone kiwi, to nie tylko przyjemność, ale też bomba witamin. Wszystko doprawione słodkim syropem z agawy i prażonymi płatkami kokosa z ekologicznych upraw. Smacznego!





Składniki na 1 porcję (520 kcal):
  • 200 g jogurtu greckiego,
  • 5 łyżek płatków owsianych,
  • 1 dojrzałe kiwi,
  • 1 łyżka syropu z agawy,
  • 1 łyżka prażonych wiórków kokosowych.

Przygotowanie:

    Połowę jogurtu przełożyć do szklanki. Posypać go płatkami owsianymi. Na to wyłożyć pozostały jogurt. Na wierzchu udekorować kiwi i kokosem. Polać syropem z agawy.





3 komentarze:

  1. Same smakowitości i jak ładnie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wygląda, super połączenie składników :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pięknie wygląda i smakuje nieziemsko

    OdpowiedzUsuń