Śniadaniowy precel to fantastyczna alternatywa dla kanaki. Doskonale smakuje sam, jak i z nadzieniem. Ser mozzarella, doskonale komponuje się z suszonymi pomidorami i bazylią, tworząc sycące śniadanie.
Składniki (510 kcal):
- 1 precel z sezamem lub makiem,
- 30 g sera mozzarella,
- 3 suszone pomidory,
- kilka listków świeżej bazylii,
- 1 łyżka kremowego serka kanapkowego.
Przygotowanie:
Obwarzanka przepołowić na pół, tostować z obu stron. Posmarować serkiem. Mozzarellę pokroić w plastry, suszone pomidory odsączyć i pokroić. Bazylię umyć i osuszyć. Precla wypełnić serem, pomidorami i bazylią. Podawać od razu.
Wczoraj wróciłem z Krakowa i myślałem, z czym skonsumować obwarzanki, niestety za późno zaglądnąłem na Twojego bloga. :( Następnym razem będę pamiętał. ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam precle! Wyglądają wspaniale :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, na pewno spróbuję
OdpowiedzUsuń