środa, 23 kwietnia 2014

OMLET Z SEREM KOZIM I AWOKADO

Na wiosnę omlet przybiera wiosenne kształty, naturalna kolej rzeczy. Podrasowujemy go rzodkiewką, awokado, rukolą i mamy fantastyczny, zdrowy i sycący obiad, bogaty w białko, zdrowe węglowodany i witaminy. Tak więc wiosno - kolorowa, chrupiąca! Nadchodź!








Składniki na 1 omlet (520 kcal):
  • 2 jaja wiejskie,
  • 1 łyżka mleka, 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 dojrzałego awokado,
  • 50 g sera koziego pleśniowego,
  • 3 rzodkiewki, 
  • szczypiorek, 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryczki, 
  • sól kamienna.
do podania: rukola

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę. Jajka ubić trzepaczką, dodać mleko, sól, papryczkę i zamieszać. Wylać na rozgrzaną patelnię i od razu rozłożyć plastry sera koziego. Zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem na złoty kolor. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kosteczkę, rzodkiewki i szczypiorek umyć i pokroić. Omleta zdjąć z patelni, wyłożyć na niego przygotowane warzywa i złożyć na pół. Podawać z rukolą. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz