Na wiosnę omlet przybiera wiosenne kształty, naturalna kolej rzeczy. Podrasowujemy go rzodkiewką, awokado, rukolą i mamy fantastyczny, zdrowy i sycący obiad, bogaty w białko, zdrowe węglowodany i witaminy. Tak więc wiosno - kolorowa, chrupiąca! Nadchodź!
Składniki na 1 omlet (520 kcal):
- 2 jaja wiejskie,
- 1 łyżka mleka,
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 dojrzałego awokado,
- 50 g sera koziego pleśniowego,
- 3 rzodkiewki,
- szczypiorek,
- 1 łyżeczka słodkiej papryczki,
- sól kamienna.
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać oliwę. Jajka ubić trzepaczką, dodać mleko, sól, papryczkę i zamieszać. Wylać na rozgrzaną patelnię i od razu rozłożyć plastry sera koziego. Zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem na złoty kolor. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kosteczkę, rzodkiewki i szczypiorek umyć i pokroić. Omleta zdjąć z patelni, wyłożyć na niego przygotowane warzywa i złożyć na pół. Podawać z rukolą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz