Te wspaniałe roladki powstały z myślą o wtorkowym gotowaniu z Kasią! Była cukinia, pomidory, feta, pomysł i... Ona. Dziękuję bardzo za przygotowanie tej cudownej przystawki, za przemiłe kuchenne popołudnie i cierpliwość przy fotografowaniu potraw :)
Składniki na 4 porcje (po 80 kcal):
- 3/4 cukinii,
- 4 suszone pomidory,
- 30 g sera feta,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- gęsty ocet balsamiczny.
Przygotowanie:
Cukinię umyć i obrać. Pokroić na cienkie długie plastry ostrym nożem lub obieraczką. Smażyć na rozgrzanej oliwie po ok. 2 minuty na stronę (cukinia nie może być surowa, ale wciąż na tyle miękka, by zwijała się w roladki). Suszone pomidory i fetą pokroić na mniejsze kawałki. Nadzienie rozłożyć równomiernie na cukinii i zawijać w roladki (aby się nie rozwalały, można nabić na wykałaczkę). Podawać od razu z kleksem octu balsamicznego.
Shame that I do not like zucchini because it has an incredible look
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wyglądają te roladki, świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńświetny przepis na pewno wykorzystam
OdpowiedzUsuńMoje smaki... Pycha!
OdpowiedzUsuńJadlem.Przepyszne i estetyczne
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja, oryginalna i prosta zarazem :)
OdpowiedzUsuń