czwartek, 6 marca 2014

ROLADKI Z CUKINII Z FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

     Te wspaniałe roladki powstały z myślą o wtorkowym gotowaniu z Kasią! Była cukinia, pomidory, feta, pomysł i... Ona. Dziękuję bardzo za przygotowanie tej cudownej przystawki, za przemiłe kuchenne popołudnie i cierpliwość przy fotografowaniu potraw :)
Składniki na 4 porcje (po 80 kcal):
  • 3/4 cukinii,
  • 4 suszone pomidory,
  • 30 g sera feta,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • gęsty ocet balsamiczny. 

Przygotowanie:

     Cukinię umyć i obrać. Pokroić na cienkie długie plastry ostrym nożem lub obieraczką. Smażyć na rozgrzanej oliwie po ok. 2 minuty na stronę (cukinia nie może być surowa, ale wciąż na tyle miękka, by zwijała się w roladki). Suszone pomidory i fetą pokroić na mniejsze kawałki. Nadzienie rozłożyć równomiernie na cukinii i zawijać w roladki (aby się nie rozwalały, można nabić na wykałaczkę). Podawać od razu z kleksem octu balsamicznego. 



6 komentarzy:

  1. Shame that I do not like zucchini because it has an incredible look

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smacznie wyglądają te roladki, świetny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny przepis na pewno wykorzystam

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadlem.Przepyszne i estetyczne

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajna propozycja, oryginalna i prosta zarazem :)

    OdpowiedzUsuń