poniedziałek, 12 maja 2014

PRECEL Z MOZZARELLĄ, SUSZONYMI POMIDORAMI I BAZYLIĄ

     Śniadaniowy precel to fantastyczna alternatywa dla kanaki. Doskonale smakuje sam, jak i z nadzieniem. Ser mozzarella, doskonale komponuje się z suszonymi pomidorami i bazylią, tworząc sycące śniadanie.









Składniki (510 kcal):
  • 1 precel z sezamem lub makiem,
  • 30 g sera mozzarella,
  • 3 suszone pomidory, 
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • 1 łyżka kremowego serka kanapkowego.

Przygotowanie:

     Obwarzanka przepołowić na pół, tostować z obu stron. Posmarować serkiem. Mozzarellę pokroić w plastry, suszone pomidory odsączyć i pokroić. Bazylię umyć i osuszyć. Precla wypełnić serem, pomidorami i bazylią. Podawać od razu.





3 komentarze:

  1. Wczoraj wróciłem z Krakowa i myślałem, z czym skonsumować obwarzanki, niestety za późno zaglądnąłem na Twojego bloga. :( Następnym razem będę pamiętał. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam precle! Wyglądają wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy pomysł, na pewno spróbuję

    OdpowiedzUsuń