Ciepła kawa to na pewno jeden z moich jesiennych faworytów. Kiedy potrzebny mi dodatkowy kop energii albo po prostu chcę się rozkoszować wspaniałym smakiem dobrej kawy, lubię wypić kawę z mlekiem, wiecie, taką delikatną, z pianką... :) no, a skoro mamy naszą złotą porę roku, to postanowiłam podkręcić trochę smak mojej cafe!
Dynia + cynamon + mleczna pianka = rozkosz
Składniki na 2 kawy (po 80 kcal):
- 4 łyżki musu z dyni,
- 2 łyżki syropu klonowego,
- 1 szklanka mleko sojowego,
- 2 podwójne espresso,
- cynamon do posypania.
Przygotowanie:
Do szklanek nałożyć musu z dyni. Wlać syrop klonowy. Mleko podgrzać i spienić, przelać do szklanek. Uzupełnić espresso i udekorować mleczną pianką. Posypać cynamonem.
nie lubię kawy, ale w taki dyniowym wydaniu chętnie bym spróbowała!
OdpowiedzUsuńIle ma warstw! Rewelacyjnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń