sobota, 4 października 2014

DYNIOWE CAPPUCCINO

Ciepła kawa to na pewno jeden z moich jesiennych faworytów. Kiedy potrzebny mi dodatkowy kop energii albo po prostu chcę się rozkoszować wspaniałym smakiem dobrej kawy, lubię wypić kawę z mlekiem, wiecie, taką delikatną, z pianką... :) no, a skoro mamy naszą złotą porę roku, to postanowiłam podkręcić trochę smak mojej cafe!
Dynia + cynamon + mleczna pianka  = rozkosz






Składniki na 2 kawy (po 80 kcal):
  • 4 łyżki musu z dyni, 
  • 2 łyżki syropu klonowego, 
  • 1 szklanka mleko sojowego, 
  • 2 podwójne espresso, 
  • cynamon do posypania.

Przygotowanie:

Do szklanek nałożyć musu z dyni. Wlać syrop klonowy. Mleko podgrzać i spienić, przelać do szklanek. Uzupełnić espresso i udekorować mleczną pianką. Posypać cynamonem. 



2 komentarze:

  1. nie lubię kawy, ale w taki dyniowym wydaniu chętnie bym spróbowała!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ile ma warstw! Rewelacyjnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń